Βιβλιοθήκες Περιφερειακών Δήμων

Δημοτική βιβλιοθήκη Τριανδρίας 'ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ'

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τριανδρίας έχει πάρει το όνομα της από τον κύριο Ιωάννη Δ. Διαμαντή, οπού είναι ο δωρητής που ξεκίνησε αυτό το πολύτιμο έργο για την πολιτιστική ζωή της Τριανδρίας. Είναι σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της περιοχής. Προσφέρει πνευματική και κοινωνική καλλιέργεια σε συνδυασμό με ψυχαγωγία.
Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1982 σαν νομικό πρόσωπο και το 1993 και μετά αποτελεί μια υπηρεσία του Δήμου Τριανδρίας.

Στον ενιαίο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχουν το

...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου - Κορδελιού

Η Βιβλιοθήκη του δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού ξεκίνησε την λειτουργία της το 1985 με ένα μικρό αριθμό βιβλίων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Το 1987 μεταφέρεται στο ισόγειο του Δημαρχείου .Τον Ιούλιο του 2002 μεταφέρεται στο πολιτιστικό κτίριο του Δήμου και συστεγάζεται με το Κ.Α.Π.Η και τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Η μεταφορά της στο κτίριο αυτό σημαίνει το τέλος μιας εποχής 15 ετών και την αρχή μιας καινούριας. Ο καινούριος χώρος έδωσε την δυνατότητα και δημιουργήθηκε

...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών ιδρύθηκε το 1989 από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Από τις αρχές του 2004 είναι τμήμα της Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών. Η βιβλιοθήκη με την ίδρυσή της στεγάστηκε αρχικά σε μια αίθουσα της πρόνοιας και αργότερα σε ενοικιαζόμενο χώρο. Από το 1998 μεταστεγάστηκε στο δικός της ιδιόκτητο χώρο.

Το μεγάλο κτίριο της βιβλιοθήκης διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και λειτουργικά έπιπλα. Μέσα στον χώρο της

...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου

Η βιβλιοθήκη του δήμου Ευόσμου ιδρύθηκε το 1989 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1991.
Η συλλογή της αριθμεί τους 20.000 τίτλους βιβλίων (συμπεριλαμβανομένου πληροφοριακού και οπτικοακουστικού υλικού) ταξινομημένων βάση του Δεκαδικού Ταξινομικού Συστήματος Dewey.

Επιπλέον υπάρχει και παιδική συλλογή όπου ανέρχεται στους 5.500 τίτλους βιβλίων και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών. Μια υπέροχη αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για να μπορούν τα παιδιά παρέα με τον

...