Καλωσορίσατε


Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του TheLib....

Το TheLib είναι ένας πλήρης και αναλυτικός κατάλογος όλων των βιβλιοθηκών της Θεσσαλονίκης και περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτές. Πλούσιο σε νέα και ειδήσεις με πολιτιστικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον   περισσότερα...

Τα νέα της Βιβλιοθηκονομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Φράσις»
Το νέο πρόγραμμα στήριξης μετάφρασης ελληνικών έργων σε ξένες γλώσσες

Με στόχο την πιο δυναμική παρουσία του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επαναλειτουργεί το Πρόγραμμα στήριξης μετάφρασης ελληνικών έργων σε ξένες γλώσσες με δύο καινοτομίες:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) και το Directory of Open Access Journals (DOAJ) προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας,

Το Πανεπιστήμιο Νεαπόλις Πάφου δέχεται αιτήσεις από έμπειρα άτομα για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή Βιβλιοθήκης.

Στις 3 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πήλες του το Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάπειο και θα συνεχιστεί μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίο

 

Το Φεστιβάλ φέτος θα φιλοξενήσει περίπου 160 εκδότες, σε 130 περίπτερα μέσα από τα οποία θα παρουσιαστούν η σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.

Ο γνωστός εκδοτικός οίκος "Ελληνικά Γράμματα" από χθες αποτελεί παρελθόν έπειτα από 53 χρόνια λειτουργίας.

Pin It

Η Βιβλιοθήκη του δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού ξεκίνησε την λειτουργία της το 1985 με ένα μικρό αριθμό βιβλίων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Το 1987 μεταφέρεται στο ισόγειο του Δημαρχείου .Τον Ιούλιο του 2002 μεταφέρεται στο πολιτιστικό κτίριο του Δήμου και συστεγάζεται με το Κ.Α.Π.Η και τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Η μεταφορά της στο κτίριο αυτό σημαίνει το τέλος μιας εποχής 15 ετών και την αρχή μιας καινούριας. Ο καινούριος χώρος έδωσε την δυνατότητα και δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα παιδικού -εφηβικού βιβλίου .

Επίσης υπάρχει χώρος αναγνωστηρίου , όπου όποιος θέλει μπορεί να μελετήσει τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Δανεισμός
Για κάθε δανεισμό είναι απαραίτητη η κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης, η έκδοση της γίνεται δωρεάν και προϋποθέτει την καταγραφή των προσωπικών στοιχείων από την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο. Ο δανειζόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιστρέφει έγκαιρα και σε καλή κατάσταση το υλικό που δανείζεται. Μπορεί να δανειστεί έως δύο (2) βιβλία κάθε φορά για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Είναι δυνατό να ανανεωθεί ο δανεισμός (και τηλεφωνικά), αρκεί η ανανέωση να γίνει έγκαιρα και το συγκεκριμένο υλικό να μην έχει ήδη ζητηθεί από άλλο μέλος της βιβλιοθήκης.

Ωράριο Βιβλιοθήκης:Δευτέρα - Παρασκευή 09.00 - 14.00


 Επικοινωνία
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ελευθερίου - Κορδελιού
Γ. Καραβαγγέλη 12, Ελευθέριο – Κορδελιό
1° όροφος
Τηλ. 2310 70 04 82

{mosmap lat='40.667684'|lon='22.89598'|text='Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου - Κορδελιού'}'


Ο ιστότοπος thelib.edu.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο thelib.edu.gr συμφωνείτε με την χρήση των cookies.